Voldsomme billeder: Hestevogn i dødskørsel på Bornholm

Det hele begyndte ved halv otte-tiden, da en hestevogn med turister gjorde holdt ved Bechs Chokolade på havnen i Gudhjem.

Efter en veloverstået rundtur i byen og den nærliggende by Melsted, steg både kusk og passagerer af.

Men så gik ét eller andet helt galt. De lokale mener, at kuskens pisk muligvis faldt ned på den ene af hestene, og at det fik den ene hest til at misforstå situationen og gå i panik.

Faktum er, at begge heste stormede af sted ad Ejnar Mikkelsensvej mod havnen og tilbagelagde en strækning på omkring 100 meter på få sekunder. 

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Grafisk designer og forfatter Jørgen Kofoed bor i Gudhjem. Han var på stedet nogle timer efter ulykken og talte med vidner til dramaet. Han har beskrevet optrinnet på sin blog ’Mellem Gudhjem og Paris.'

»Det var meget voldsomt. Det er fantastisk, at ingen kom noget til. Hesten løber fra den ene havn og ned til den anden havn Nørresand, og at der ikke er nogle mennesker der, det er helt ufatteligt,« fortæller han til bt.dk.

På et tidspunkt løb hestene ind i en mur og en jernstang, og det gik så hårdt ud over den ene hest, at den styrtede om på asfalten og døde på stedet.

Den anden løsnede sig fra vognen og fortsatte ned på en nærliggende parkeringsplads, hvor den stoppede af sig selv.

Episoden bekræftes af det lokale politi på øen, som endnu ikke har fundet en forklaring på, hvorfor hestene pludselig så rødt og stak af.

»Det er dyr, så sådan noget kan ske. Hvis sådan et par heste først beslutter sig for at løbe, så nytter det ikke, om vognen er låst, eller dyrene er bundet. Så stikker de af,« fortæller vagtchef Per Christensen fra Bornholm.

Han glæder sig over, at ingen mennesker kom noget til ved ulykken, men regner ikke med, at den får konsekvenser for hestevognskørslen på øen fremover.

»Det vil være at overreagere. Turisterne kan trygt sætte sig op i en hestevogn på Bornholm igen,« siger han.

Ikke desto mindre husker bloggeren Jørgen Kofoed en episode for et par år siden, hvor en hest med både vogn og turister gik amok og løb løbsk i byen.

»Heldigvis faldt vognen af, og de stakkels passagerer klarede det, men hvis vognen ikke havde løsnet sig fra hesten, så var de blevet smadret,« fortæller han.

Dagens Gossip