Voldsomme gadekampe ryster Beirut

Rasende demonstranter er søndag eftermiddag gået til angreb på politistyrker ved premierministerens kontor i Beirut under begravelsen af Libanons dræbte efterretningschef.

Øjenvidner siger, at demonstranter er brudt gennem barrierer omkring flere regeringsbygninger i hovedstaden, hvor politiet bruger tåregas mod de ophidsede anti-syriske aktivister.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at der er blevet affyret flere skudsalver i gaderne.

Demonstranterne kræver, at den prosyriske premierminister Najib Mikati går af, efter at Libanons efterretningschef Wissam al-Hassan sammen med syv andre blev dræbt af en bilbombe i et af hovedstadens kristne kvarterer fredag.

Mange tusinde libanesere deltager i en massedemonstration i forbindelse med begravelsen af den dræbte general, som var en fremtrædende skikkelse i oppositionen mod Hizbollah og andre grupper, der støtter Bashar al-Assads regime i Syrien.

Nabolandet beskyldes for at have planlagt bombeangrebet, som har skabt stærke spændinger i Libanon og ført til en konfrontation mellem de prosyriske og anti-syriske grupper.

Wissam al-Hassan bliver begravet søndag eftermiddag i Beirut ved siden af den tidligere premierminister Rafiq Hariri, som blev dræbt ved et attentat, der i 2005 tvang Syrien til at trække sig ud af Libanon efter tre årtiers besættelse.

Saad Hariri, som er søn af den dræbte premierminister og leder af den anti-syriske oppositionsbevægelse, har opfordret alle til at deltage i masseprotesterne.

- Hver enkelt af jer opfordres til at deltage i begravelsen af Wissam al-Hassan, som beskyttede Libanon mod Bashar al-Assads komplot, hedder det i opfordringen fra den tidligere regeringsleder op til begravelsen søndag eftermiddag.

Mange libanesere frygter, at borgerkrigen i nabolandet spreder sig over grænsen. De mistænker Assad for bevidst at skabe en konflikt i Libanon, der vil gavne hans egen position i Syrien.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip