Voldsomt uvejr ramte Jylland

En del jyder og fynboer havde en vejrmæssig heftig nat natten til tirsdag, hvor der blev registreret helt op til 8.000 lyn, skriver BT.dk.

»Fra midnat og frem til klokken otte kom der omkring 8.000 lynnedslag, og det lyner stadig på Djursland, så vi ender måske oppe omkring de 10.000 lyn,« fortæller vagthavende meteorolog ved DMI, Steen Rasmussen og tilføjer:

»Det er et pænt voldsomt tordenvejr, men det er heldigvis aftaget i intensitet, efterhånden som det bevæger sig østpå, så de østlige egne bliver ikke ramt så kraftigt,« lover han.

Få seneste nyt om vejret direkte på Facebook - tryk her

Værst ramt var Nordfyn, Kattegat-regionen, Sønderjylland, Midtjylland og Østjylland.

Ikke nok med, at det buldrede og bragede, og lynene slog ned på stribe, det regnede og stormede også kraftigt. Værst i det Midtjyske, hvor der både var lokale skybrudsbyger og vindstød af stormstyrke.

»Det meste af nedbøren er kommet i Midt- og Østjylland, hvor der enkelte steder er kommet helt op til 29 millimeter. Det er tæt på skybrud, og lokalt kan der godt have være tale om skybrud,« siger Steen Rasmussen og tilføjer, at østjyderne også oplevede kraftig blæst med vindstød af stormstyrke nogle steder næsten 25 meter i sekundet.

Ingen mennesker kom noget til i uvejret, og tirsdag formiddag lader det heller ikke til, at det har forårsaget de store materielle skader. I hvert fald har Falck kun fået meldinger om to skader. Et lynnedslag og en oversvømmet kælder, og politiet rykkede ud til et enkelt væltet træ.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Heldigvis ser det da også ud til, at tordenvejret driver over i løbet af formiddagstimerne, og tirsdagen ser rigtig pæn ud.

»Det bliver en pæn sommerdag. Vi får mest tørt vejr med kun få enkelte byger,« slutter Steen Rasmussen.

Dagens Gossip