Voldsrapper nægtet visum: Aflyser koncert

Chris Brown er persona non grata i Australien.

I 2009 overfaldt den 26-årige rapper sin daværende kæreste, Rihanna, og tæskede den 27-årige sangerinde til blods, og efterfølgende blev Brown straffet med en betinget voldsdom, en bøde og med samfundstjeneste, som stadig har vidtrækkende konsekvenser.

Rapperen skulle have spillet fire koncerter på kontinentet, men nu meddeler hans promotor, at stikket er trukket. De australske myndigheder nægter simpelthen at udstede visum til den voldsdømte ballademager.

- Hr. Brown og hans team tror på, at koncerterne kan blive gennemført i den nærmeste fremtid, skriver rapperens management i en pressemeddelelse, som musikmagasinet Billboard bringer.

- Hr. Brown ønsker at udtrykke sin dybeste taknemmelighed til sine fans og deres støtte og ser frem til fortsætte sin succesfulde turné snarest, tilføjer teamet.

Meldingen kommer, efter at Browns forestående koncerter vakte så meget furore, at palaveren endte helt op i landets øverste beslutningstagere.

I september præsenterede den australske regering et stort udspil om at bekæmpe vold i hjemmet, og her harcelerede landets beskæftigelses- og kvindeminister, Michaelia Cash, personligt mod rapperen og fik opbakning af selveste premierminister Malcolm Turnbull:

- Folk er nødt til at forstå, at hvis man er voldelig, vil lande som Australien nægte dig adgang, hvis man ikke besidder det værdisæt, vi forventer, sagde Cash ifølge AP og blev bakket op af premierministeren.

- Michaelia Cash har meget glimrende beskrevet regeringens holdning, understregede Turnbull kortfattet.

Rihanna har netop annonceret en kommende koncert i Danmark, hvor hun optræder med sine megahits på Refshaleøen 7. juli næste år.

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip