Voldsspil er årets bedste

Selv om ingredienserne tæller rigelige mængder vold, sex og tortur, så blev actionspillet GTA V den store vinder, da den danske computerspilbranche torsdag aften kårede årets bedste spil.

Det amerikanske actionadventure, der har slået alle salgsrekorder siden udgivelsen i september sidste år, tog således hovedprisen som årets spil ved prisuddelingen, der fandt sted på The Ballroom i København.

Priserne for årets bedste computerspil uddeles af Multimedieforeningen, der er brancheforeningen for de danske producenter og importører af computerspil.

På trods af det voldsomme indhold er GTA V blevet rost til skyerne af anmeldere verden over. I spillet kan man styre tre forskellige figurer rundt i en kopi af Los Angeles. Heriblandt den mildest talt koleriske og voldeligt anlagte Trevor, der nærmest er blevet en kulfigur blandt computerspillere verden over.

Spillet roses for at have sat nye standarder, når det gælder kompleksitet og størrelse.

Bag GTA V står selskabet Rockstar North, som har brugt knap halvanden milliard kroner på at producere det. De penge har dog vist sig at være godt givet ud. Allerede det første døgn spillet var i handlen, blev der ifølge selskabet bag omsat for godt 4,5 milliarder kroner.

Spillet er meget actionpræget og derfor er det også naturligt, at GTA V også snuppede titlen som årets actionspil ved den danske prisuddeling.

Der var dog også priser til andre spil. EA Sports snuppede med årets FIFA-udgave som sædvanlig prisen for årets sportsspil, mens nyeste udgave af racingsimulatoren Gran Turismo, vandt for årets bedste racerspil.

Der var også priser til en dansk spilproducent, nemlig Betadwarf, der med eventyrkampspillet Forced the Game har begået årets bedste danske computerspil.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip