Voldtægt af venner straffes hårdere

Et flertal i Folketinget har i dag har trykket på den grønne knap og vedtaget en række ændringer af den danske straffelov til glæde for menneskerettighedsorganisationen Amnesty International.

- Der er tale om en klar modernisering af dansk straffelov, så den svarer bedre overens med den måde, vi opfatter tingene på i dag, hvor det ikke er mindre slemt at voldtage sin kone end at voldtage en anden, siger kampagneleder i Amnestys danske afdeling, Stinne Bech.

Der er vedtaget mere end 35 ændringer af straffelovens kapitel 24 om forbrydelser mod kønssædeligheden. Blandt andet er det nu slut med at give strafnedsættelse, hvis voldtægten begås over for en person, gerningsmanden kender på forhånd.

- Det er lovændringer, vi har arbejdet for i snart fem år, så vi er rigtig glade. Vi ser det som en stor positiv forandring for voldtægtsofres retssikkerhed og retsbeskyttelse i Danmark, siger Stinne Bech.

Heller ikke voldtægt af forsvarsløse ofre, som for eksempel kvinder der sover, er bevidstløse eller handicappede, skal længere straffes mildere end andre voldtægter.

Venstre er dog ikke enig i, at en voldtægt, af en man kender, skal straffes lige så hårdt, som en voldtægt af en ukendt. Partiet stemte sammen med Konservative og Liberal Alliance hverken for eller imod lovforslagene i Folketinget.

- Vi synes, at overfaldsvoldtægt, hvor man ikke kender gerningsmanden, skal straffes væsentligt hårdere, end når gerningsmand og offer kender hinanden på forhånd.

- Den politiske principielle diskussion havde vi gerne set, at regeringen havde taget, men det har den ikke ønsket, og derfor stemte vi ikke for lovforslaget i dag, siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen.

Venstre havde også gerne set, at strafferammen for overfaldsvoldtægt blev sat op.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip