Voldtægt er dagligdag i Asien

I undersøgelsen, der tager udgangspunkt i Papua Ny Guinea, Indonesien, Kina, Cambodja, Sri Lanka og Bangladesh, indrømmer i gennemsnit hver fjerde mand at have begået mindst én voldtægt.

Voldtægt er især udbredt inden for parforhold. Dog indrømmer hver tiende mand, at han har voldtaget en kvinde, som ikke er hans partner.

Undersøgelsen er det første internationale studie, der ser nærmere på udbredelsen af vold mod kvinder og årsagerne bag.

Af de mænd, der indrømmer at have begået voldtægt, svarer lige knap halvdelen, at de har gjort det mere end én gang.

Tre ud af fire forklarer, at de gjorde det af hensyn til »seksuelle rettigheder«. Det fortæller en af forfatterne bag rapporten Dr. Emma Fulu.

»De troede, de havde ret til at have sex med kvinden uanset samtykke. Den næsthyppigste motivation var at voldtage som en form for underholdning, enten for sjov eller fordi han var ked af det,« siger hun ifølge BBC.

»Overraskende nok var den mindst almindelige årsag alkohol,« tilføjer hun.

Dr. Michele Decker fra Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, der er en del af universitetet af samme navn i Baltimore, vurderer, at de nye tal retmæssigt vil vække global forargelse.

»Og forargelsen bliver kun forstærket af flere rædselsvækkende, højtprofilerede sager på det seneste,« siger hun ifølge BBC.

»Udfordringen er nu at vende beviser til handlig for at skabe en mere sikker fremtid for den næste generation af kvinder og piger,« tilføjer hun.

Forfatterne bag FN-rapporten forklarer over for det anerkendte britiske lægetidsskrift The Lancet, at resultaterne ikke repræsenterer hele Asien og Stillehavsområdet, men at de 10.000 adspurgte mænd giver et godt billede af de undersøgte lande.

Resultaterne kommer samtidig med, at en indisk domstol tirsdag dømte fire mænd i alderen 19 til 26 år skyldige i drab og gruppevoldtægt af en 23-årig medicinstuderende i Indien sidste år.

Den 23-årige kvinde og hendes kæreste var på vej hjem fra en biograftur 16. december, da de blev overfaldet på en bus i New Delhi. Kæresten blev banket, og kvinden blev gruppevoldtaget og misbrugt med et jernrør, inden parret blev smidt af bussen. Den unge kvinde døde 13 dage senere af sine kvæstelser.

Sagen har fået debatten om voldtægter i Indien på den nationale og internationale dagsorden og har resulteret i demonstrationer i store dele af Indien. Debatten har fået politikerne til at stramme loven, så den nu er mere omfattende. I dag risikerer en voldtægtsmand i Indien således at blive idømt dødsstraf, hvis offeret dør som følge af mishandlingen.

Det er uklart, hvor mange voldtægter, der hvert år finder sted i Indien. Men officielle data viser, at 11.154 voldtægtssager sidste år endte med frifindelse eller frafald af tiltale, mens der faldt dom i 3.563 sager. Samtidig er der 86.032 sager, der venter på at komme for en dommer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip