Voldtægt i Tusindårsskoven: Politiet sikrer DNA-spor

Politiet på Fyn har endnu ikke opklaret voldtægten af en 17-årig pige den 16. august i Tusindårsskoven ved Odense i forbindelse med et stort motorcykeltræf. Men nu er der nye spor i sagen.

Der er kommet svar på tekniske undersøgelser, som blandt andet omfatter DNA-materiale. Det bekræfter efterforskningsleder Carsten Mogensen over for Dagens.dk.

Han tøver dog med at tillægge fundet den helt store værdi i efterforskningen.

- Nu har vi selvfølgelig noget at gå videre med. Men det er sikret under nogle omstændigheder, hvor vi godt kan være i tvivl om, om det kommer fra gerningsmanden, siger Carsten Mogensen til Dagens.dk.

LÆS OGSÅ: Fundet bevidstløs: Pige udsat for grov voldtægt til MC Festival

Efterforskningslederen bekræfter, at DNA-sporet er fundet på noget beklædning. Men han vil ikke fortælle, hvor sporet er fundet.

Carsten Mogensen har heller ingen kommentarer til, hvorvidt det drejer sig om den klud, som blev proppet i munden på det 17-årige offer under voldtægten.

- Nu er det sådan, at mennesker, der omgås hinanden, sagtens kan sætte spor på hinanden. Det er der ikke nødvendigvis noget ulovligt i. Nu skal vi bare finde ud af, om det eventuelt er gerningsmanden i dette tilfælde, siger Carsten Mogensen.

Han afviser, at DNA-fundet giver anledning til, at politiet vil foretage mundskrab, ligesom det eksempelvis blev gjort sagen om seksuelle overgreb på mindreårige piger på Sydfyn i efteråret 2012.

- Dengang vidste politiet med sikkerhed, at sporet kom fra gerningsmanden. Det var helt anderledes, forklarer Carsten Mogensen.

Efterforskningslederen oplyser, at politiet blot har fået fire-fem henvendelser i sagen fra Tusindårsskoven. Det er selvom, politiet tidligere har offentliggjort et andet vidnes deltaljerede beskrivelse af tre personer, som var blevet set på stien lige ud for det formodede gerningssted i tidsrummet for voldtægten.

LÆS OGSÅ: MC-voldtægten: Så vidne gerningsmændene?

- Vi har undersøgt henvendelserne. Men det er ikke noget, vi har kunnet bruge til noget. Men vi er altid åbne for henvendelser. Og i teorien kan der sagtens sidde nogen derude, som ved noget, vi kan bruge i efterforskningen, siger Carsten Mogensen.

Den 17-årige pige var frivillig i et madtelt på Fyns MC Festival i Tusindårsskoven. Mellem klokken 22 og 23 blev hun overfaldet efter et toiletbesøg.

To mænd skubbede hende ind i et krat og proppede et stykke stof i munden på hende. Den ene holdt hende fast, mens den anden voldtog hende.

Klokken 23.10 blev hun fundet bevidstløs med bukserne nede i et krat ved en grusvej, der går tværs igennem Tusindårsskoven. Tæt på festivalpladsen og campingområdet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip