Voldtægtsadvokat i protest: Kan du beskrive DINE underbukser?

Den svenske advokat Elisabeth Massi Fritz er kåret som årets jurist 2009.

Hun har haft flere større sager i nabolandet og blev udvalgt til at kommentere Anders Breivik-sagen på nationalt tv, da den var på sit højeste. 

Elisabeth Massi Fritz er med andre ord en toneangivende advokat i Sverige. 

Til dagligt arbejder hun især med relationskriminalitet så som familistridigheder, vold og ikke mindst voldtægtssager.

Især den sidste type sager forarger hende, når hun gang på gang går i retten og må lægge øjne og øre til den måde, andre advokater og implicerede tiltaler hendes klienter, der typisk er offeret i sagen. 

Læs også: Mette om 16-årig piges voldtægt: Det er din egen skyld, du blev voldtaget

For nyligt fik hun nok og besluttede sig for at gøre en scene ud af de spørgsmål, hendes klienter ofte må lægge øre til og svare på. 

Hun beskriver sin oplevelse på sin Instagramprofil, hvor indlægget nu hyldes af mange:

- Ugens arbejde består af en voldtægtssag. Man skal stoppe med at lægge skylden over på voldtægtsofferet. En voldtægt sker ikke på grund af beklædning, alkohol osv. osv, men på grund af voldtægtsmanden.

- Jeg bad (i ugens sag red.) tiltalte om at beskrive sine underbukser indgående i et forhør og blev spurgt om, hvilken betydning, dét havde, for søgsmålet.

- Mit svar var ”lige så meget betydning, som min klients g-strengstrusser har det, høje dommer”. Jeg kunne ikke lade være. 

- Jeg kæmper i disse sager og arbejder benhårdt for at forandre attituden i retssalene. Offeret har også ret til retssikkerhed, slutter Elisabeth Massi Fritz sit indlæg på Instagram.

Hun er med andre ord træt af at høre spørgsmål, der anfægter ofrenes tøjstil og sætter den til grund for, at offeret er blevet overfaldet. 

Du kan se hele indlægget herunder. 

 

Veckans arbete består av våldtäktsmål. Våldtäktsoffer måste sluta SKULDBELÄGGAS. En våldtäkt beror inte på klädsel, alkohol etc etc utan på våldtäktsmannen. Jag bad förövaren beskriva sina kalsonger ingående i ett förhör och fick frågan vilken betydelse dessa har i målet. Mitt svar blev "lika stor betydelse som min klients stringtrosor" herr ordförande. Kunde inte låta bli. Kämpar på i dessa mål och jobbar stenhårt med att förändra attityderna i rättssalen. Brottsoffrets har också rätt till rättssäkerhet. #fattanu #fattaman #våldtäkt #raper #brott #polis #kvinna #woman #sös #avk #våld #hot #styrkaförkvinnor #lag #rätt #violence #offer #advokat #lawyer #defender #skada #skadad #hjälp #psykologförbundet #psykologi #stark #girlpower @fattanu @engvallcaroline @foreningenstorasyster #jatilllivet #tbt @fattamannen @farselfdefence

Et billede slået op af Advokat Elisabeth Massi Fritz (@advokatmassifritz) den

5. Nov 2015 kl. 8:06 PST

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip