Voldtægtsforbrydere udnytter egyptiske demonstrationer

»Mænd omringer kvinderne under demonstrationerne, og kvinderne bliver taget på hele kroppen. I flere tilfælde er de blevet penetreret af fingre eller instrumenter,« Diana Eltahawy, der er efterforsker for Amnesty International, ifølge norske VG.

»I går (søndag, red.) blev der anmeldt 46 tilfælde af seksuelle overgreb mod kvinder. I enkelte tilfælde har der været tale om fuldbyrdede voldtægter,« fortsætter Diana Eltahawy.

De fleste af overgrebene har fundet sted på Tahrirpladsen i Cairo, men det vides endnu ikke, hvem der står bag overgrebene.

For nogle dage siden blev en hollandsk journalist også gruppevoldtaget på Tahrirpladsen, og alene søndag, der var årsdagen for indsættelsen af præsident Mohamed Morsi, meldes der ifølge CNN om 17 dræbte under demonstrationerne, der flere steder i Egypten udviklede sig til kampe mellem Morsi-støtter og -mostandere.

Tidligere mandag krævede oppositionsgruppen Tamarod, at Morsi forlader præsidentposten, ligesom Morsis parti, Det Muslimske Broderskabs, hovedkontor i Cairo blev angrebet. Og det magtfulde militær i Egypten har givet landets politikere og den islamistiske præsident et ultimatum, der lyder: Bliv enige om en aftale, der følger folkets krav inden for 48 timer, ellers vil militæret skride til handling.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip