Voldtægtsmand flygtede fra politiet: Blev jaget og overdraget til politiet af sin egen mor

En rumænsk mand var mistænkt for at stå bag et voldeligt sexoverfald på en kvinde i Storbritannien i julen sidste år, men umiddelbart efter overfaldet flygtede han til Belgien. 

Derfor havde britisk politi svært ved at stille ham til regnskab, men da hans mor fandt ud af, hvor han opholdt sig, sluttede hans flugt brat, skriver Mirror. 

Hun rejste egenhændigt til Belgien og fik ham med tilbage til Storbritannien, hvor hun overdragede ham til politiet. 

Den 21-årige Tudor Tofoi blev efterfølgende idømt 15 års fængsel for overfaldet, og politiet hylder derfor moderen for hendes indsats for at få hende søn stillet til regnskab. 

Overfaldet skete  juleaften sidste år, hvor en kvinde kom gående alene hjem tidligt om morgenen fra en bytur i byen Dover. Her blev hun antastet af to mænd, der trak hende med ind i en garage, hvor hun blev voldtaget. 

De to overfaldsmænd stoppede først, da hun fik fat i sin mobiltelefon og brugte skærmen til at lyse rummet op. 

Efter at have alarmeret politiet, blev de to gerningsmænd identificeret ved hjælp af overvågningsvideoer, men da Tudor Tofoi flygtede ud af landet, kunne han ikke blive stillet til regnskab for overfaldet. 

Indtil hans mor tog affære.

Den ledende efterforsker i sagen tog sig tid i retten til at takke gerningsmandens mor for hendes indsats.

- Jeg bifalder hendes handling, lød det fra Lee Whitehead, da han præsenterede sagen for retten, ifølge Mirror.  

- Vi har set flere sager, hvor mødre har dækket over deres børn, men hun ville det bedste for sin søn. Det er en tragisk situation, men hun gjorde det rigtige, siger Lee Whitehead.

Tudor Tofoi blev idømt 15 års fængsel for voldtægten, og han kan tidligst blive prøveløsladt om 10 år. 

Dagens Gossip