Voldtægtsofre står frem efter BBC-skandale

Antallet af voldtægtsofre, der står frem i Storbritannien, er steget markant inden for det seneste år efter afsløringerne af tv-stjernen Jimmy Saviles omfattende sexforbrydelser.

Den nu afdøde Savile var en af de mest kendte ansigter i BBC i 1970'erne og 1980'erne, og blev slået til ridder af dronning Elizabeth II.

Han er anklaget for at stå bag hundredvis af voldtægter på mindreårige over en 40-årig periode - blandt andet i BBC's egne lokaler og på hospitaler, som han samlede penge ind til.

Voldtægt-hotlinen hos Rape Crisis i Storbritannien har i løbet af det seneste år modtaget 78.000 opkald mod 55.000 året før. Det er en stigning på cirka 40 procent. 60 procent af opkaldene omhandler forbrydelser, der går mere end tre år tilbage.

- Ud fra den feedback vi har fået, skyldes det til dels den højt profilerede mediedækning, som fremhævede ofrenes stemmer og oplevelser, siger talsmand Katie Russell fra Rape Crisis med henvisning til den massive medieomtale af Jimmy Saviles sexforbrydelser.

De seneste tal fra de britiske myndigheder viser, at omkring 85.000 kvinder bliver voldtaget og 400.000 forsøgt voldtaget i England og Wales hvert år. Men kun 15 procent anmelder overfaldet til politiet.

Politiet i London har i perioden august 2012 til august 2013 oplevet en stigning på 10 procent i antallet af voldtægts-anmeldelser.

Jimmy Savile var i en årrække programleder for de populære tv-shows "Top of the Pops" og "Jim'll Fix It".

BBC-stjernen udnyttede sin berømmelse til at misbruge hundredvis af børn og voksne seksuelt. Siden er andre tv-personligheder også blevet trukket ind i sagen.

Jimmy Savile døde i 2011 som 84-årig.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip