Volvo-koryfæ på spring til børs-comeback

Det er ikke til at komme uden om tiden hos Volvo, når man nævner navnet Leif Johansson. 14 år sad han i hjørnekontoret for lastbilproducenten, men de senere år har et af svensk erhvervslivs store ikoner kastet sig over helt andre forretninger. Foruden formandsposter i Ericsson og AstraZeneca har Leif Johansson investeret tid og penge i IT-selskaber.

En af investeringerne er Technology Nexus, som efter ti års nedtur og en rekonstruktion nu udviser imponerende vækst, og IT-sikkerhedsfirmaet kan snart være på vej tilbage på børsen, skriver Dagens Industri.

»Vi sigter efter at blive et globalt foretagende i milliardklassen og kommer til at vokse kraftigt, både organisk og med større og større opkøb. I takt med den udvikling bliver børsnotering et alternativ for at finansiere de nødvendige opkøb,« siger Nexus-direktør Peter Gille til den svenske avis.

Nexus har tidligere været børsnoteret, men gik ned i 2006, og tre år senere købte den tidligere Volvo-boss sig ind i Nexus via Itum Invest, som han ejer sammen med to partnere, som han kender fra tiden i Electrolux - før han kom til bilkoncernen.

Leif Johansson har ingen formel ledelsespost i Nexus, men han erklærer sig ifølge Dagens Industri parat til at øge sin investering i firmaet, hvis det skulle komme til en tilbagevenden til fondsbørsen.

Efter ti år med underskud kommer der igen penge i kassen: Omsætningen er de seneste tre år steget mellem 60 og 80 procent om året forventes i år at runde 250 millioner svenske kroner, og ifølge direktøren ligger driftsmarginalen nu på 15 procent.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip