IS: Vores tilhængere udførte skudangrebet i Californien

Islamisk Stat (IS) oplyser i en radioerklæring, at to af bevægelsens tilhængere udførte skudmassakren i Californien.

Erklæringen fra bevægelsen kommer på et tidspunkt, hvor førende amerikanske medier har fastslået, at parret havde kontakt med personer fra militante organisationer.

- To tilhængere af Islamisk Stat gennemførte for flere dage siden et angreb mod et center i San Bernadino i Californien, hedder det i den daglige radioudsendelse fra Islamisk Stat.

Et nyhedsbureau, som støtter Islamisk Stat, oplyser fredag, at parret var tilhængere af bevægelsen.

Amerikanske regeringskilder siger, at der ikke er beviser for, at angrebet var beordret af Islamisk Stat, ligesom der ikke er beviser for, at organisationen kendte parret.

Malik og hendes mand, Syed Rizwan Farook, angreb et socialcenter for handicappede i den californiske by San Bernardino onsdag i USA. Under skyderiet blev 14 dræbt og 21 såret.

Tashfeen Malik, kvinden der åbnede ild i et socialcenter i Californien, havde ifølge tv-stationen CNN svoret troskab over for Islamisk Stat.

Tv-stationen henviser til tre forskellige kilder.

En af kilderne oplyser, at Malik havde svoret troskab over for IS' leder, Abu Bakr al-Baghdadi, i et opslag på Facebook. Det gjorde hun på en Facebook-konto, hvor hun brugte et andet navn end sit eget.

/ritzau/Reuters

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip