Vred læge ønskede politikers barnebarn død

- Jeg frygter, at der »skal lig på bordet, før I forstår jeres fejl, og mit eneste ønske er, at det er dit barnebarn, Bent Larsen, der er den, der dør, før du får øjnene op for din fejltagelse«.

Der var ikke mange forsonende ord, da praktiserende læge Jørgen Rose før jul ytrede sin uforbeholdne mening om Region Hovedstadens planer for den nye akuttelefon 1813 på sundhedsvæsenets eget fagmedie, Dagens Medicins, hjemmeside. Det skriver Berlingske.

Debattråden blev hurtigt fjernet på grund af grovheden, men er kun et af mange eksempler på truende eller nedsættende indlæg fra praktiserende læger i den ophedede diskussion om 1813-telefonen, der de seneste dage er kulmineret med en række chikaneopkald til akutlinjen.

Grovhederne er rettet mod både de sygeplejersker, som i vidt omfang har overtaget de praktiserende lægers arbejde med akuttelefonen, og de politikere, der har været med til at indføre ordningen. Som altså tidligere gruppeformand for Venstre i Region Hovedstaden Bent Larsen, der kalder det 'dybt ubehageligt og rystende' at blive præsenteret for sådanne udtalelser:

- På den baggrund overrasker det mig ikke, at vi nu ser, at nogle læger også er parate til at foretage chikaneopkald. Langt de fleste praktiserende læger opfører sig ordentligt. Men der er en gruppe, som optræder utroligt aggressivt, og som bruger et hvilket som helst middel i deres fagforeningskamp, siger han til Berlingske.

De seneste dages chikaneopkald er altså blot den seneste udvikling i en ophedet fagkamp, der har udspillet sig i debatfora på nettet gennem de seneste mange måneder.

Onsdag pointerede praktiserende læge Mads Søndergaard, at hans bemærkning i en lukket Facebook-gruppe om, at man kun ved at bruge taletidskort kan undgå at blive identificeret som bagmand til chikaneopkaldene, ikke skulle opfattes som en opfordring til ringe og blokere linjen, som det ellers er blevet udlagt af Region Hovedstaden.

Men også i helt åbne diskussionsfora som Facebook-gruppen »Tag faget tilbage« er tonen omkring den nye akuttelefon uforsonlig og harsk. Og den nye sag med chikaneopkaldene har kun skærpet konfrontationen over for især Region Hovedstaden.

- Jeg er nødt til at sige, at med alle de løgne, regionen fyrer af den ene gang efter den anden, så tror jeg, det her er en fabrikeret løgn. Jeg har absolut ingen tillid til Region Hovedstadens hæderlighed ..., skriver et kvindeligt medlem blandt andet.

Formand for de praktiserende læger i hovedstaden, Birgitte Alling Møller, tager skarp afstand fra både de aktuelle chikaneopkald og det truende debatindlæg, som Jørgen Rose skrev i Dagens Medicin.

Da hun så udtalelsen, skrev hun straks til Bent Larsen og beklagede. Hun skrev også til Jørgen Rose og gav udtryk for, at det var fuldstændigt uacceptabelt.

- Jeg er meget chokeret over, at en kollega kan finde på at udtale sig på den måde. Det er absolut ikke sådan, det skal foregå, og udtalelsen står helt for hans egen regning, siger hun.

Den praktiserende læge selv er dog mindre brødebetynget over at have ønsket død over Venstre-politikerens barnebarn.

- Det var hårde ord, ja, men det var fordi, jeg var vred, siger Jørgen Rose, der dog pointerer, at der er stor forskel på at skrive skingre debatindlæg og lave chikane, og at han derfor også tager skarp afstand fra opkaldene.

- Men vi er blevet smædebehandlet og skældt ud for at være uduelige og for at den lægevagt, vi havde, ikke var noget værd. Når man får at vide, at man ikke dur til det arbejde, som man har lavet i 18 år, bliver man gal.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip