Vred sangerinde: Løkke og co. smider alt væk og ødelægger det

Med en varm og unik stemme har Annisette Koppel i flere årtier været stemmen bag den populære rockgruppe The Savage Rose.

Den 67-årige sangerinde er heller ikke bleg for at bruge sin stemme til at blande sig i den politiske debat.

I et nyt interview med musikmagasinet Gaffa lufter hun sine frustrationer over den nuværende regering med Lars Løkke Rasmussen og Venstre.

- At vi har en regering, der ikke tager klimaet alvorligt, og som ikke vil hjælpe mennesker i nød. Alt det, vi har bygget op, bliver opløst nu. På trods af, at politikken ikke altid var lige god, var vi dog på vej mod nogle bedre løsninger, men nu bliver det hele bare smidt væk og ødelagt. Så kan vores børnebørn få lov at begynde igen forfra, siger Annisette Koppel og fortsætter:

- Jeg forstår slet ikke, hvordan mange af politikerne overhovedet kan være politikere, jeg kan ikke begribe, hvad folk har valgt dem på. Dårlig propaganda, de aldrig nogensinde kommer til at efterleve. Jeg talte med en ung pige, der ville stemme Dansk Folkeparti, fordi hun mente, de gik ind for dyrevelfærd. Og jeg kiggede bare på hende og sagde: 'Det må du love mig ikke at gøre!" Hun havde set en plakat, hvor der var én, der sad med en gris.

I næste uger drager The Savage Rose på efterårsturne.

Gruppen udgav sit roste debutalbum i 1968, og i årtier var omdrejningspunktet for rockgruppen Annisette og ægtemanden Thomas Koppel, der gik bort i vinteren 2006.

Efter en kort pause fortsatte Annisette Koppel og The Savage Rose, og siden da er det blevet til tre albums.

Læs også: Mand truede med at skyde Lars Løkke - fængslet i 13 dage

Til Gaffa forklarer hun, at samfundsdebatten har stor indflydelse i tilblivelsen af en ny sang.

– Jeg har det sådan, at når jeg skriver en sang, så skal den være nødvendig, og tiden lige nu presser én til at tænke ud over, hvad der bare er underholdning. Det har nok altid ligget hos mig, at jeg ikke bare skulle være underholder. Jeg har altid følt, at det forpligtede, når jeg stod på en scene, siger Annisette Koppel. 

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip