Vred Schleck kritiserer farlig nedkørsel

Men ikke alt var smil og overskud fra den 28-årige kaptajn i veltrimmet udgave. Den stærke klatrer havde medbragt en tydelig dagsorden i forhold til den farlige nedkørsel fra Alpe D'Huez på løbets kommende hovedattraktion på 19. etape.

- Jeg var ude og se den etape en uge efter Dauphiné. Jeg var ret chokeret over at se nedkørslen, efter man har kørt op ad Alpe D'Huez første gang. Det er en virkelig farlig nedkørsel, hvor bare en punktering eller det, at man kommer lidt ud af kurs, kan betyde, at man falder 50, 100 eller 300 meter ned ad stejle skrænter. Det er ikke acceptabelt, og jeg mener, at der skal gøres noget ved det, sagde Andy Schleck efter at have søgt øjenkontakt med sin nære ven og sportsdirektør Kim Andersen, der svarede med et lille nik.

Andy Schleck er ikke helt alene med kritikken af nedkørslen fra Alpe D'Huez og Col de Sarenne, der er hidtil uprøvet terræn i et Tour de France, der i sin udgave nummer 100 har medtaget den snævre nedkørsel som et led i at byde på to opkørsler af det berømte bjerg på samme dag. Også tyske Tony Martin har med noget stærkere talent for nedkørsel ytret bekymring omkring den farlige nedkørsel.

Da Andy Schleck senest var med i Tour de France i 2011, var både han og hans bror Fränk kraftigt ude efter arrangørerne, da de begge skøjtede rundt på en våd nedkørsel på 16. etape og tabte tid til både Alberto Contador og den senere vinder Cadel Evans.   

Andy Schleck brækkede bækkenet før Tour de France 2012, og han har siden gennemgået en alvorlig resultatmæssig nedtur. Senest viste han dog i Schweiz Rundt, at han igen er ved at finde lidt af gamle dages antrit i bjergene.

Tour de France indledes lørdag med en flad etape langs Korsikas østkyst med mål i Bastia.

Dagens Gossip