Vrede lærere kræver at blive hørt

Selv om de smiler, som de står dér, mast sammen langs gelænderet, så er lærerne sure. De mener, KL og regeringen tramper rundt på den danske forhandlingsmodel.

»Nu knækker de lærerne, hvad bliver så det næste? Det er alle de offentlige ansatte, som står til at ryge på den bekostning, så jeg er her i dag for at vise, at jeg er utilfreds med, at vi ikke har fået en reel chance for at forhandle vores overenskomst hjem,« siger Lili Schwencke Westerwand, som er folkeskolelærer på Østerhøjskolen i Ballerup.

Fra scenen byder konferencieren velkommen til FOAs forbundsformand, Dennis Kristensen. Under larmende tilråb tager han mikrofonen.

»Hvis jeg roder mig ud i ballade i skolegården, så kalder man ikke på kavaleriet og løber i skjul«.

Bifaldet brager ham i møde, så gennemtrængende, at ruderne på Christiansborg må klirre nervøst.

På den anden side af kanalen står Lisbeth Bonniksen og nikker samtykkende. Hun er ked af, at lærerne står ude i kulden og fryser i stedet for at være inde i varmen og forhandle om deres arbejdstid.

»Bare se bannerne og lyt til lærernes budskab. Folkeskolen er et samarbejde, ellers kan det ikke lykkes. Og det er det vi vil - samarbejde. Men vi er ikke nået at blive hørt i forhandlingerne. Nogen har sagt,»Sådan er det bare! Det har vi nemlig bestemt, og vi har lagt en plan«, og det er ikke rart. Det er det, vi står sammen om nu,« siger læreren fra Herlev Byskole.

Hun håber stadig, at KL og regeringen vil lytte til folkeskolelærerne, så landets 600.000 folkeskoleelever kan komme tilbage i skole.

»Det er klart, det smerter os lige så meget, som det smerter alle andre, at børnene ikke kan komme i skole. Det kribler i fingrene på os for at komme tilbage og undervise,« siger hun.

Dagens Gossip