Vrede realkreditkunder leder efter lyspunkter i afgørelse

Skrevet af admin

16/06/2016

Dagens topnyheder

Foreningen Fair Bidragssats, der blev skabt i protest mod Nykredits prisforhøjelser, er skuffet over, at Finanstilsynet torsdag har blåstemplet dem.

Det fortæller formanden for foreningen, Chresten Ibsen, efter Finanstilsynet har undersøgt lovligheden af prisstigningerne og ikke fundet fejl.

- Jeg leder efter lyspunkter. Og man må da sige, at det er positivt, at Finanstilsynet har taget kundernes klager alvorligt og rent faktisk lavet en ordentlig undersøgelse, siger han.

Finanstilsynet har fundet, at Nykredits argumenter, om at nye kapitalkrav og forventningen om flere skaber behov for prisstigninger, holder vand.

Chresten Ibsen er uenig, fordi han mener, at forventningen til kapitalkrav ikke kan være en årsag til at hæve priserne. Mest af alt er Chresten Ibsen dog træt af, at de vrede kunder endnu en gang står tilbage uden noget.

- Endnu en gang er vi efterladt skuffede og vrede. Jeg tror, det bare giver mere brænde til bålet, når det kommer til kundernes desillusion i forhold til realkreditinstitutter og banker.

- Kunderne har intet at skulle have sagt, og bidragssatserne kan bare hæves, som de har lyst, siger Chresten Ibsen.

Det har ikke hjulpet på humøret, at Nordea Kredit onsdag også hævede sine bidragssatser trods løfter om andet, samt af Realkredit Danmark tidligere fulgte trop.

- Nordea Kredit har ingen skrupler. Det viser bare, at mens man skal høre sandheden fra børn og fulde folk, så skal man helt sikkert ikke høre den fra finanssektoren.

- Der er ingen lys for enden af tunnelen lige nu. Der bliver kun slukket lamper. Men vi bliver nødt til at fortsætte med at kæmpe imod. Det er ikke i orden, det de gør. De glemmer alt for ofte, at der er andet i livet end penge, siger Chresten Ibsen.

/ritzau/