Vuelta-vinders hold afviser mystik om whereabouts

Den nykårede vinder af Vuelta a Espana, 41-årige Chris Horner, blev mandag morgen forsøgt dopingtestet af det spanske anti doping forbund på foranledning af det amerikanske anti doping forbund, USADA.

Men Chris Horner var ikke på det hotel, som han havde oplyst, og derfor kunne testen ikke gennemføres. Det er i hvert fald sådan teksten er blevet udlagt i det spanske medie AS mandag formiddag.

Men der er tale om en fejltagelse fra USADAs side, oplyser Chris Horners hold, Radioshack, i en mail til bt.dk.

- Chris ændrede sine whereabouts til hotellet, hvor hans kone boede før starten på den sidste etape, hvilket er helt normalt. Det gjorde han i en email til USADA, hvor han inkluderede værelsesnummer, telefonnummer, og et tidsrum (6-7). Han modtog en bekræftelse på ændringen. USADA har tydeligvis lavet en fejl her, skriver Radioshack.

Dopingtesten, som USADA ville udføre, var en såkaldt 'out of competion'-test, som forbundene kan foretage, når de ønsker. Alle atleter skal oplyse, hvor de opholder sig henne, og hvis ikke deres oplysninger er sande, bliver de noteret for en misset test. Tre missede tests er det samme som en positiv dopingprøve.

Det var den regel, Michael Rasmussen forbrød sig på i 2007, da han trænede og dopede sig op til Tour de France.

Det spanske anti doping-forbund AEA er ikke vendt tilbage på bt.dks henvendelse.

Dagens Gossip