Vueltaen bliver mildere i 2014

Vuelta a España har været kendetegnet ved sin ekstreme hårdhed i de seneste år, men bedømt på antallet af bjergetaper, der slutter opad, bliver årets tredje grand tour mildere i 2014.

I 2013-udgaven af Vuelta a España sluttede 11 bjergetaper opad, og det vil blive reduceret til otte i år. Det står klart, efter arrangøren lørdag præsenterede den kommende rute ved en ceremoni i Cadiz.

Rytterne vil første gang slutte på toppen af et bjergtinde på den sjette etape og igen på den niende, inden den første af to indlagte hviledage afholdes dagen efter.

Løbets anden uge bliver den hårdeste, da fire ud af seks etaper slutter opad i bjergterræn.

Løbet bliver indledt med en holdtidskørsel lørdag 23. august, og den vil strække sig over 12,6 kilometer. Også i 2013 indledtes løbet med en holdtidskørsel.

I forhold til sidste år bliver rytterne sendt ud på flere kilometer i ensom kamp mod uret. Således byder løbet på to enkeltstarter.

Den første og længste bliver afviklet som 10. etape og byder på 34,5 kilometer. Den anden enkeltstart kommer til at runde løbet af, når de sidste 10 kilometer køres i Santiago de Compostela søndag den 14. september.

2013-udgaven af Vuelta a España blev vundet af amerikaneren Chris Horner.

/ritzau/

Dagens Gossip