Wada er oprørt over nye dopinganklager mod Rusland

Skandalerne bliver ved med at drysse ned over russisk atletik.

Søndag kom den tyske tv-kanal ARD frem med nye påstande om russiske udøvere og trænere, som ikke har fulgt kravene fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada).

- Wada har set udsendelsen og er forargede over afsløringerne i tv-dokumentaren, som indeholder nye påstande, som antyder regelbrud af flere personer, der er involveret i det russiske antidopingsystem, lyder det fra Wada.

De nye afsløringer bekymrer Wada-præsident Craig Reedie, som mandag har udsendt en pressemeddelelse om sagen, hvor han kræver sagen undersøgt.

- På et tidspunkt, hvor tilliden til idrætten er papirstynd, vil disse påstande gøre lidt for at styrke troen på det russiske antidopingarbejde, når rene udøvere ellers har mest brug for det, siger Reedie.

Han henviser til, at russiske atletikudøvere for tiden er suspenderede og risikerer at gå glip af sommerens OL i Rio på grund af andre regelbrud, som Wada har afsløret.

ARD-dokumentaren hævder, at suspenderede trænere er blevet ved med at træne udøvere i isolerede provinser, og at forbudte stoffer desuden flyder frit i miljøet.

Holdet bag dokumentaren fortæller, at man har beviser på, at russiske udøvere har fået besked om dopingtest på forhånd.

- Dette er igen taget ud af en sammenhæng i et forsøg på at misinformere offentligheden.

- Vi er et stort land med 83 regioner. Det er muligt for en udelukket træner at arbejde et eller andet sted, men ikke med landsholdet og ikke ved officielle arrangementer, siger Ruslands sportsminister, Vitalij Mutko.

/ritzau/

Dagens Gossip