Wada indgår doping-aftale med Kina

Det Internationale Antidopingagentur, Wada, skruer op for dopingbekæmpelsen internationalt.

Wada har således indgået en aftale med det kinesiske ministerium for sport i forsøget på at nedsætte både fremstillingen og distributionen af præstationsfremmende stoffer, skriver Reuters.

Wada har i længere tid anset Kina for at være verdens førende producent og sælger af præstationsfremmende stoffer, som frit kan købes på mange kinesisk websites og ofte bliver sendt ud i verden via helt almindelige postforsendelser.

Wada og Interpol vil i fremtiden udveksle information med Kina, og håbet er, at det kan nedsætte produktionen af ulovlige stoffer samt hjælpe andre nationer med at finde frem til atleter, der anvender doping.

- Der er et enormt potentiale i at dele informationer og undersøge handlen med dopingstoffer sammen med organisationer, der har beføjelse til at reducere og fjerne den ulovlige fremstilling af præstationsfremmende stoffer.

- Det gælder også de råmaterialer, der resulterer i præstationsfremmende stoffer i et land, som står over for et problem med ulovlig salg og eksport af forbudte stoffer, siger Wada-direktør David Howman i en pressemeddelelse.

Tidligere i september blev over 90 personer arresteret i USA, hvor man fandt enorme mængder af dopingpræparater, hvoraf størstedelen af præparaterne var produceret og distribueret fra Kina.

/ritzau/

Dagens Gossip