Wada lancerer akut undersøgelse af atletikdoping

De kontroversielle påstande omkring mange mistænkelige dopingprøver i atletiksporten, som den tyske tv-station ARD og den britiske avis Sunday Times har bragt frem, får nu Det Internationale Antidopingagentur (Wada) til at handle.

I en pressemeddelelse fredag oplyser Wada, at man omgående igangsætter en akut undersøgelse af de påståede dopingproblemer samt den lækage, der har fundet sted.

- Wada er forpligtet til at beskytte sikkerheden for atleter og har derfor bedt vores uafhængige kommission om at igangsætte dens efterforskning øjeblikkeligt, lyder det fra Wada-præsident Craig Reedie i en pressemeddelelse.

Samtidig lægger han pres på Det Internationale Atletikforbund (IAAF), fra hvem de lækkede dopingprøveresultater stammer, om at samarbejde med Wada.

- Vi føler os sikre på, at IAAF, som formelt har accepteret at være fuldt samarbejdsvillige over for kommissionen og dens forespørgsler, vil føle sig lige så forpligtet, siger Craig Reedie.

Wada ønsker at få klarhed over, dels hvordan fortrolige og personfølsomme data fra udøvere kunne slippe ud, samt om der er hold i anklagerne fra ARD og Sunday Times.

Ifølge dokumentaren fra ARD er hver tredje medalje, der i perioden 2001 til 2012 blev uddelt i atletikkens udholdenhedsdiscipliner ved VM og OL, blevet vundet af atleter, der har afleveret "mistænkelige" blodprøver.

/ritzau/

Dagens Gossip