Wada: Rusland lever næppe op til antidoping-krav før OL

Det er ikke sandsynligt, at Ruslands antidopingmyndigheder når at blive erklæret i overensstemmelse med Wadas (Det Internationale Dopingagentur) regler, inden det går løs ved OL senere på sommeren.

Sådan lyder vurderingen fra Wadas præsident, Craig Reedie, lørdag.

- Hvad angår Ruslands dopingagentur, tror jeg, at det er højst usandsynligt, at man når at være i overensstemmelse (med reglerne) inden legene i Rio, siger Craig Reedie i en radioudsendelse på britiske BBC.

Dermed er det fortsat usikkert, om russiske atletikudøvere får lov til at deltage ved OL. Aktuelt er de udelukket fra international konkurrence som følge af systematisk brug af doping gennem en årrække.

Wada-præsidenten fortæller, at en rapport om Ruslands overholdelse af dopingreglerne vil blive sendt til Den Internationale Olympiske Komité (IOC), som så vil udtale sig om, hvorvidt landets atletikudøvere kan deltage i Brasilien.

Rapporten vil desuden blive sendt til Det Internationale Atletikforbund (IAAF), der skal tage stilling til, om udelukkelsen af de russiske atletikudøvere skal ophæves.

Tilbage i marts kom en taskforce under IAAF foreløbigt frem til, at der manglede et "betydeligt" stykke vej, før russisk atletik på tilfredsstillende vis lever op til de internationale krav.

Ved den lejlighed opretholdt forbundet suspensionen frem til maj, hvor det efter hensigten vil blive afgjort, om russisk atletik får lov til at deltage ved sommerens OL i Rio.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip