Wada truer med udvidede OL-sanktioner mod Rusland

Det Internationale Antidopingagentur (Wada) siger mandag, at agenturet vil bede om en "seriøs" straf til Rusland før OL i Rio de Janeiro, hvis en ny undersøgelse, som bliver offentliggjort i næste måned, giver bevis på omfattende statsstøttet doping.

Rusland er allerede udelukket fra atletik ved legene i Rio på grund af beskyldninger om massiv doping blandt landets atletikudøvere.

Men Wada har også igangsat en ny undersøgelse ledet af den canadiske juraprofessor Richard McLaren, som skal undersøge påstande om statsstøttet doping i Rusland op til vinter-OL i Sotji 2014, hvor russerne var vært.

Wadas præsident, Craig Reedie, siger, at McLaren-undersøgelsen offentliggør dens resultater senest 15. juli.

Hvis den beviser omfattende, statsstøttet doping på tværs af mange sportsgrene, vil det ifølge Wada-præsidenten være "en mulighed for at danne præcedens".

Reedie vil ikke bekræfte, at Wada definitivt vil indstille til en totaludelukkelse af Rusland fra OL i Rio, men han siger til Reuters, at "hvis undersøgelsen kommer tilbage med det resultatet, er vi nødt til at sige noget alvorligt".

- Hvis hans rapport indikerer overtrædelser af nogen art, vil det være en præcedens-dannende mulighed for at demonstrere vores kollektive bestræbelser på at rydde op i sportens verden. Verdens øjne vil hvile på os, siger Craig Reedie.

Tidligere Wada-præsident Dick Pound har for nylig sagt, at en totaludelukkelse fra OL i Rio er en mulighed.

Ved OL i Sotji 2014 sluttede Rusland øverst i medaljetabellen. 33 medaljer lød udbyttet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip