Wal-Mart æder kæmpebøde for miljøsvineri

Efter flere års tovtrækkeri med myndighederne har den amerikanske dagligvaregigant, Wal-Mart, accepteret at betale en bøde på, hvad der svarer til 470 mio. danske kr. for i seks tilfælde at have dumpet farligt affald og pesticider i skraldespande og kloaksystemet til skade for miljøet og grundvandet i de to amerikanske stater, Californien og Missouri.

Det skriver The New York Times.Sagen går tilbage til 2003, hvor ansatte i Wal-Mart blev taget i at hælde blegemidler og gødning i skraldespande og kloakken i stedet for at behandle det som farligt affald.

"Wal-Mart har udsat befolkningen og miljøet for fare og har fået en urimelig økonomisk fordel i forhold andre virksomheder," siger Ignacia S. Moreno fra det amerikanske  justitsministeriums division for miljø- og naturressourcer i en erklæring.

Wal-Mart selv påpeger, at det ikke er blevet anklaget for nogle konkrete miljøskader som følge af forkert håndtering af affaldet. Men dagligvarekæmpen har altså accepteret bøden og indført forretningsgange, der skal sikre, at farligt affald fremover håndteres forsvarligt.I alt vil bøden og de nye procedurer koste Wal-Mart mere end 110 mio. dollar i ekstra omkostninger. Det skal ses i sammenhæng med at koncernen sidste år omsatte for 447 milliarder dollar.

 

Dagens Gossip