Wales løber over Rusland og vinder EM-gruppe

21/06/2016

Debutanten Wales er blandt de hold, som er videre til ottendedelsfinalen ved EM som gruppevinder.

Mandag aften var waliserne Rusland overlegen. I fuld fart blev de russiske spillere løbet over ende, og Wales vandt med 3-0. Sejren kunne tilmed være blevet meget større, men målmand Igor Akinfeev viste et solidt niveau modsat de russiske forsvarsspillere.

Alene i første halvleg kunne Wales have scoret en håndfuld mål, men pausestillingen var 2-0 efter mål af Aaron Ramsey og Neil Taylor. Efter pausen scorede Gareth Bale sit tredje EM-mål, da han lukkede kampen med et lob.

Wales næste modstander kendes ikke, men det bliver nummer tre fra enten gruppe A, C eller D.

Allerede i kampens første minut anede man, at Ruslands langsomme forsvar ville få det svært over for et meget direkte Wales-hold. Her tvang Gareth Bale målmand Igor Akinfeev i aktion for første gang.

Bales forsøg blev pareret, men efter ti minutter måtte Akinfeev hente bolden ud af målet.

Wales erobrede bolden højt oppe på banen, og Liverpools Joe Allen fandt Arsenals Aaron Ramsey i dybden. Alene med målmanden viste Ramsey stor træfsikkerhed, da han lobbede bolden elegant over Akinfeev.

Inden kampuret havde rundet 20 minutter, blev føringen fordoblet.

Et russisk forsvar i opløsning var slet ikke opmærksom på et løb fra venstrebacken Neil Taylor, der pludselig var helt alene igennem. Først brændte Neil Taylor, men han sørgede selv for at sende returen i mål. Det var backens første landskampsmål.

Inden pausen kunne føringen have været udbygget, men angriberen Sam Vokes var blandt de walisiske syndere, da han brændte en kæmpechance lige foran mål.

Med kun et point i rygsækken inden kampen var russerne presset frem på banen, og selv om det blev til adskillige indlæg og dødbolde, blev det ikke for alvor farligt. Til det var spillet for langsomt og uopfindsomt.

I den anden ende fortsatte Wales til gengæld stormløbet. Gareth Bale løb igen bag bagkæden, før hans forsøg på at lobbe bolden i mål blev afværget til hjørnespark.

Midtvejs i anden halvleg lykkedes det så endelig for Bale at komme på måltavlen. Nok engang forsøgte han sig med et lob, og denne gang strøg bolden over Akinfeev, mens Bale strøg øverst på EM's topscorerliste med sit tredje mål.