Wall Street lukker med markante fald i brexits slipstrøm

Skrevet af admin

25/06/2016

Mest læste i dag

I slipstrømmen af det overraskende udfald af torsdagens EU-afstemning i Storbritannien havde de amerikanske aktiemarkeder fredag en af sine værste dage i lange tider.

Da børsen i New York fredag aften dansk tid lukkede, stod der et stort minus på 3,4 procent ud for Dow Jones-indekset.

S&P 500-indekset mistede 3,6 procent. Ifølge Reuters er fredagens kursfald på Wall Street de største i ti måneder.

Nedturen skyldes den uventede sejr til EU-modstandernes fløj i Storbritannien. Her stod det fredag morgen klart, at vælgerne har stemt sig ud af EU.

Resultatet af afstemningen giver uro omkring den fælleseuropæiske fremtid. Faldet på de amerikanske aktiemarkeder afspejler den uro, der også prægede asiatiske og europæiske børser efter den britiske afstemning.

Særligt banksektoren, energiselskaber, rejsebranchen og industrien er ramt.

- Det her er virkelig noget, der har taget de fleste investorer på sengen, siger Jack Ablin, der er seniorinvesteringsrådgiver i BMO Private Bank.

Indekset for finansielle selskaber dykkede 5,4 procent. Det er det største fald for sektoren på en enkelt dag siden november 2011.

Salgspresset på Wall Street og den generelle usikkerhed på de globale finansmarkeder om konsekvenserne af de britiske vælgeres beslutning kan også få betydning for de amerikanske renter.

En rentestigning fra Federal Reserve har længe ligget i kortene, men nu melder tvivlen sig. Det mener Doug Cote, markedsstrateg hos Voya Investment Management i New York.

Og det kan vise sig at være godt for nyt for aktierne, når den værste uro efter valget i Storbritannien har lagt sig.

- Det, jeg ser ske nu, er, at Federal Reserve ikke hæver renten i 2016. Det er taget af bordet, og det er positivt for markederne, siger Doug Cote til Reuters.

/ritzau/