Wammen: Der er en bred EU-skepsis i Danmark

Skrevet af admin

03/12/2015

Dagens topnyheder

Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen, mener, at ja-partierne skal se det som en umiddelbar lærestreg, at alt tyder på et forholdsvis klart nej til at omdanne Danmarks retsforbehold i EU til en tilvalgsordning.

Partierne skal være i tættere dialog med danskerne, mener Wammen.

Med 96,9 procent af stemmerne talt op efter torsdagens folkeafstemning står nej-siden ifølge DR til at få 53 procent, mens ja-siden får 47 procent.

- Jeg ser det som et udtryk for en stærk skepsis i den danske befolkning, når det gælder EU-samarbejdet, siger Nicolai Wammen.

- Vi har ikke været i stand til at overbevise danskerne om at stemme ja, og det beklager jeg. Jeg tror, det er vigtigt, at vi lærer af folkeafstemningen. Vi skal være i stærkere dialog med befolkning og lytte til de bekymringer, der er i forhold til EU-samarbejdet.

Den politiske ordfører ser to udfordringer:

Ja-partierne skal ud og have en stærkere kontakt med de EU-kritiske røster, der er i Danmark.

- Samtidig skal alle partierne tage et ansvar på sig for at sikre Danmarks interesser bedst muligt i forhold til politisamarbejdet i fremtiden. Vi venter på, at statsministeren kommer med et udspil. Det er for tidligt at se på færdige løsninger, mener Nicolai Wammen.

/ritzau/