Wammen: Forsvarsminister er en ønskepost

Ombytningen på henholdsvis forsvars- og EU-ministerposterne mellem Nicolai Wammen (S) og Nick Hækkerup (S) bliver interessant, siger Nicolai Wammen.

- Nick Hækkerup får meget at se til som EU-, Handels- og investeringsminister, og jeg er sikker på, at han vil være super god til den opgave, siger Nicolai Wammen til TV2 News.

Han peger på, at Danmark har haft et EU-formandskab, som gik rigtig godt, og at han nu glæder sig til at overtage styringen i Forsvarsministeriet.

- For mig er det en ønskepost at få lov at blive forsvarsminister. Jeg går ydmygt, men også glad til opgaven. Jeg ved, at der ligger store udfordringer. Det følger med at være minister, siger Nicolai Wammen.

Han understreger, at Nick Hækkerup har lavet et forsvarsforlig "på dygtig vis," der indeholdt "svære beslutninger om besparelser inden for forsvaret."

Samtidig siger han, at det er en vigtig opgave at "passe på de mænd og kvinder, vi sender ud i verden."

Derudover, siger den kommende forsvarsminister, at vi i Danmark bør være "utroligt stolte" over de soldater, Danmark har haft i Afghanistan, som har bidraget i Mali, Libyen, Irak og tidligere på Balkan.

- Vi har en lang tradition i Danmark for, at vores dygtige soldater laver et godt arbejde, vi kan være stolte af, og den linje vil jeg fortsætte, siger Nicolai Wammen.

Han slår fast, at Nick Hækkerup overtager et spændende arbejdsområde, da "Europa, handel og investering er områder, der har stor betydning."

Samtidig siger den kommende forsvarsminister, at "ministerie-byttet" mellem Wammen og Hækkerup giver mulighed for, at de to ministre kan give hinanden en god start på de nye poster.

- Jeg vil give ham de gode staldtips, jeg har, og jeg håber på, at Nick Hækkerup vil give mig sine, siger Wammen.

Direkte adspurgt afviser Nicolai Wammen at komme med konkrete udmeldinger vedrørende fremtidige indsatser, der involverer det danske forsvar.

- Jeg vil ikke her i dag komme med programerklæringer for det danske forsvar. Vi har en meget aktiv udenrigs- og forsvarspolitik i Danmark, og det vil vi også fortsætte med at have, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip