Wammen forventer loyalitet i alle geledder

Det er helt afgørende, at alle landets generaler, oberster og øvrige officerer bakker op om den omfattende reform af forsvaret, som regeringen lægger op til.

Sådan lyder det nu fra den nytiltrådte forsvarsminister, Nicolai Wammen (S), som forventer opbakning fra alle forsvarets geledder.

Meldingen kommer, efter at hans forgænger på posten, Nick Hækkerup (S), i et interview med Berlingske søndag fortæller, at vigtige poster i forsvaret i hans optik er besat af snæversynede og illoyale »oberst Hackel-typer«.

»Som ny forsvarsminister forventer jeg, at alle i forsvaret - og naturligvis også de øverste officerer - samarbejder loyalt med forsvarsministeren og forsvarsordførerne om at gennemføre det forsvarsforlig, som er aftalt, og som betyder, at vi skal finde 2,7 milliarder kroner i forsvaret. Min oplevelse fra den tid, jeg har siddet i Forsvarsministeriet, er, at det er der en konstruktiv tilgang til,« siger Nicolai Wammen til Berlingske.

Han har ikke selv mødt nogen »oberst Hackel-typer« under sine indledende drøftelser med forsvaret.

»Ikke så vidt jeg ved,« siger han.

Enhedslistens forsvarsordfører, Nikolaj Villumsen (Ø), roser Nick Hækkerup for at tage bladet fra munden i debatten om forsvaret. Han opfordrer Wammen til at fortsætte Hækkerups kurs og ikke stoppe reformprocessen med det indgåede forsvarsforlig. Det vil Wammen dog ikke love.

»Jeg er i øjeblikket i gang med at drikke kaffe med alle Folketingets partier, for at høre deres synspunkter i forhold til en sammenlægning af Forsvarsministeriet og Forsvarskommandoen. Jeg forventer, at vi har en afklaring af det spørgsmål i løbet af efteråret,« siger Nicolai Wammen.

Spørgsmål: Hvad mener du om, at Nick Hækkerup udtaler sig om dit ministerområde?

»Jeg synes det er helt fair, at Nick Hækkerup fortæller, hvordan han har oplevet sin ministertid. Det er noget, som kun han ved, hvordan det har været«.

Spørgsmål: Men du er ikke enig i hans vurdering?

»Jeg vil ikke kommentere på, hvordan Nick Hækkerup har oplevet sin ministertid,« siger Nicolai Wammen til Berlingske.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip