Wammen: God aftale mellem Serbien og Kosovo

Den danske europaminister Nicolai Wammen (S) glæder sig over det historiske gennembrud i forholdet mellem Serbien og Kosovo.

Landenes to premierministre har udvist et helt enestående lederskab i en meget vanskelig situation, siger Nicolai Wammen.

- De har valgt at lægge fortiden bag sig og se fremad. Og de har kæmpet hårdt til det sidste for at nå i mål med et resultat.

- Med aftalen kan fokus nu rettes mod de virkelige udfordringer, som begge lande står overfor, med at skabe økonomisk udvikling og gennemføre EU-relaterede reformer, tilføjer europaministeren.

Kosovo og Serbien opnåede fredag et historisk gennembrud i forhandlingerne om et normaliseret forhold. Gennembruddet åbner op for, at Serbien formentligt kan begynde optagelsesforhandlinger med EU.

Gennembruddet er kulminationen på seks måneders intense forhandlinger mellem den serbiske regeringschef Ivica Dacic og dennes modpart fra Kosovo, Hashim Thaci, og det skal betyde en afslutning på årtiers fjendskab mellem serberne og Kosovo-albanerne.

- Det har længe været en prioritet for den danske regering at få de to lande videre i EU-sporet, siger Nicolai Wammen.

- Og meget er sket siden de første store skridt blev taget sidste år under det danske formandskab, hvor Serbien fik EU-kandidatstatus, og hvor det blev besluttet at se på muligheden for at indgå en Stabiliserings- og Associeringsaftale med Kosovo, tilføjer han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip