Wammen: Thulesen og DF løber fra velfærdsløfte

Skrevet af admin

08/10/2015

Dagens topnyheder

En offentlig vækst på 0,8 procent var på et tidspunkt et "ufravigeligt" krav for Dansk Folkeparti.

Men efter et længere tilløb nåede DF-formand Kristian Thulesen Dahl torsdag under Folketingets åbningsdebat frem til, at det ikke længere lader sig gøre.

Meldingen medfører hård kritik fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen.

- Kristian Thulesen Dahl siger i dag åbent, at han vil løbe fra det velfærdsløfte, han gav sine vælgere før valget.

- Kristian Thulesen Dahl kaster nu endegyldigt håndklædet i ringen, når det kommer til velfærd.

- Mens han i valgkampen gav indtryk af, at han ville kæmpe hårdt for mere velfærd, ja, så ser vi nu, at selvom partiet har fået de afgørende mandater, så giver DF-lederen op, før kampen overhovedet er begyndt, siger Wammen i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Det var især Wammen, der under Thulesen Dahls taletid i åbningsdebatten gik til DF-formanden på området.

- Thulesen Dahl gik til valg på mere velfærd end Socialdemokraterne.

- Efter valget er han vendt på en tallerken og siger nu klart og tydeligt, at han vil støtte Løkkes skæve finanslov, der ikke kommer i nærheden af at leve op til DF-lederens løfter før valget, lyder det fra Wammen.

Venstre-regeringen lægger op til en finanslov med en vækst i det offentlige forbrug på "omtrent 0,3 procent".

Finanslovsforhandlingerne begynder fredag morgen. DF vil kæmpe for sine kerneområder, siger Thulesen Dahl, trods meldingen om, at en vækst på 0,8 procent ikke er mulig.

- Vores kerneønsker under valgkampen er de samme som efter valgkampen. Vi skal styrke vores sundhedsvæsen. Der er væsentlige områder inden for vores sundhedsområder, som halter.

- Vi skal have styrket vores ældrepleje. Vi vil sikre et bedre politi, hvor den tidligere regering også har efterladt en kæmpe regning, som vi skal samle op.

- Det bliver nogle benhårde forhandlinger, og det kommer til at at kræve nogle penge, og dem skal vi arbejde for at finde.

- Jeg tror, at det kan lade sig gøre, men det kommer an på regeringens velvilje. Det må vi se på, når forhandlingerne begynder, siger Thulesen Dahl.

/ritzau/