Washington Post-reporter dømt for spionage i Iran

En iransk domstol har idømt den amerikanske avis Washington Posts reporter Jason Rezaian en ikke nærmere defineret fængselsstraf, efter at han var kendt skyldig i spionage, skriver det statslige nyhedsbureau Irna.

På et pressemøde i Teheran vil talsmand for retten Gholamhossein Mohseni Ejei ikke komme ind på og videregive de nærmere detaljer i dommen, skriver Irna.

Talsmanden tilføjer, at dommen endnu ikke er officielt forkyndt til den tiltalte og hans forsvarer. Han siger også, at Rezaian har 20 dage til at anke dommen.

Den amerikansk-iranske journalist er anklaget for at have spioneret for USA og skrevet anti-iransk propaganda. Rezaian påstås at have overdraget interne oplysninger til Det Hvide Hus gennem en amerikansk journalist.

Den 39-årige spiondømte nægter beskyldningerne og siger, at han bare har udført sit arbejde som journalist. Han blev anholdt i juli 2014, sigtet for spionage.

- Vi er opmærksomme på rapporterne i de iranske medier, men har ingen yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt. Hver dag, Jason er i fængsel, er uretfærdigt. Han har ikke gjort noget galt, siger Washington Posts udlandsredaktør Douglas Jehl.

- Selv efter at have tilbageholdt Jason i 487 dage har Iran ikke været i stand til at fremlægge noget bevis for, hvad Jason skulle have gjort forkert. Hans retssag og dom er en skændsel, og han bør løslades øjeblikkelig, hedder det i en erklæring fra Jehl.

Washington Posts chefredaktør, Martin Baron, sagde i sidste måned:

- Jason er et offer - anholdt uden grund, tilbageholdt i måneders isolation uden adgang til en forsvarer, udsat for fysisk mishandling og psykiske overgreb. Det eneste, der har stået fuldstændig klart i denne sag, er, at Jason er uskyldig.

USA's regering har afvist anklagerne som værende absurde og krævet Jason Rezaian løsladt øjeblikkelig.

/ritzau/

Dagens Gossip