Washington Post solgt til stifteren af Amazon

Jeffrey P. Bezos, hvis iværksætteri har gjort ham til en af verdens rigeste mænd, betaler, hvad der svarer til cirka 1,4 milliarder danske kroner i kontanter for avisen og tilknyttede publikationer.

Amazon.com får ingen rolle i købet, og det er Bezos selv, der har købt avisen. Han bliver eneejer, når salget er gennemført, hvilket sandsynligvis vil ske inden for 60 dage.

The Washington Post er blandt andet avisen bag afsløringen af Watergate-skandalen og har i flere årtier været en af de ledende avistitler i USAs forbundshovedstad Washington. Avisen har imidlertid lidt økonomiske tab i de seneste år, hvor de traditionelle nyhedsmedier har oplevet pres fra internetmedier samt tab af læsere og annoncører.

Den administrerende direktør for medievirksomheden The Washington Post Co., der nu har solgt hovedtitlen The Washington Post, siger, at avisen »kunne have overlevet under selskabets ejerskab og været rentabelt i en overskuelig fremtid. Men vi ønskede at gøre mere end at overleve. Jeg siger ikke, dette garanterer succes, men det giver os en langt større chance for succes,« siger han til The Washington Post.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip