Waterfront-chef jubler over DSB-afgørelse

I en skriftlig kommentar gør Lars Poulsen det klart, at han opfatter konklusionerne i advokatundersøgelsen som en frikendelse af Waterfront Communications arbejdsmetoder.

»Vi har med tilfredshed noteret, at der ikke er belæg for påstanden i medierne om, at DSB ikke måtte bruge bistand af den karakter, som Waterfront ydede,« lyder det fra Lars Poulsen.

Sagen tager udgangspunkt i afsløringen af, at Waterfront og DSB havde et tæt samarbejde, der blandt andet indeholdt karakterbeskrivelser af centrale politikere, samt at Waterfront havde hyret freelancejournalisten Lars Abild. Ansættelsen af Abild er handlede ifølge advokatundersøgelsen om, at den dybdeborende journalist skulle få et mere nuanceret billede af statsbanerne, som han havde skrevet flere kritiske artikler om.

Samarbejdet mellem DSB og Waterfront fik til offentliggørelsen af advokatundersøgelsen hårde ord med på vejen. DSB-formand Peter Schütze sagde blandt andet, at han følte »forundring og ubehag« efter at have læst rapporten fra advokatfirmaet Bruun & Hjeile. Underdirektør Peder Nedergaard fik i den forbindelse en fyreseddel. Tidligere har to andre fra DSB-chefgangen, der også har været involveret i sagen, Claus Klitholm og Johannes Bøggild, også måtte forlade DSB.

I sin skriftlige kommentar til advokatundersøgelsen afviser Waterfronts Lars Poulsen faktisk konklusionen om, at Lars Abild blev ansat for at »nuancere« sin viden om DSB. Det på trods af at konklusionen faktisk er en opbløden af de tidligere anklager, der gik på, at ideen med ansættelsen var at begrave Lars Abild i arbejde, så han ikke havde tid til at se på DSB.

»Dette var ikke formålet med freelancetilknytningen, som skete efter henvendelse fra Lars Abild, og som gav Waterfront yderligere generelle kompetencer inden for transportsektoren,« lyder det fra Lars Poulsen, der tilføjer:

»Det er imidlertid fuldstændig korrekt, at der under samarbejdet med Lars Abild blev søgt etableret en dialog mellem ham og DSB, men det kan vi ikke se noget som helst galt i, og dette foregik i fuld åbenhed.«

Lars Poulsen siger i samme ombæring, at Lars Abild, mens han var hyret af Waterfront, skrev flere kritiske DSB-artikler, og at han »aldrig har været begrænset i sin journalistiske frihed«.

Waterfront-chefen kan altså ikke finde nogen pletter på sit samarbejde med DSB. Det var dog ikke det, der blev givet udtryk for, ved offentliggørelsen af advokatundersøgelsen onsdag. Her understregede kammeradvokat Karsten Hagel Sørensen, at DSB-toppens samarbejde var udtryk for et kritisabelt forhold til forvaltningsloven.

Det forhold kostede altså underdirektør Peder Nedergaard jobbet, og hvis ikke Søren Eriksen allerede var fortid som DSB-topchef, ville sagen givetvis også have fået alvorlige konsekvenser for ham.

Dagens Gossip