Wawrinka tæver Nadal i australsk grand slam-finale

26/01/2014

Stanislas Wawrinka hedder den overraskende vinder af årets første grand slam-turnering i tennis.

Schweizeren vandt søndag middag dansk tid finalen i Australian Open over en halvskadet verdensetter Rafael Nadal, der var hæmmet af både vabler på hænderne og problemer med ryggen.

Nadal var en skygge af sig selv i en skuffende finale, som Wawrinka vandt i fire sæt 6-3, 6-2, 3-6 og 6-3 og dermed kan juble over sin første grand slam-sejr i karrieren.

Selv om finalesejren blev hjulpet på vej af Nadals skrøbelige fysik, kan Wawrinka, der var 8.-seedet, med god ret hævde, at hans spil undervejs til slutkampen berettigede den endelige triumf.

Blandt andet fik han skovlen under den forsvarende mester, Novak Djokovic, i kvartfinalen efter at have tabt 14 kampe i træk til serberen.

Wawrinka startede finalen sprængfyldt af selvtillid og vandt første sæt 6-3, og da Nadal blev ramt af rygproblemer i starten af andet sæt, så det skidt ud for spanieren.

Bagud 1-2 måtte Nadal en tur i omklædningsrummet til behandling, hvilket publikummet i Melbourne tog ilde op, fordi de vurderede, at det mest af alt var et forsøg på at bryde Wawrinkas rytme.

Umiddelbart gav pausen dog ikke Nadal meget luft, og den 13.-dobbelte grand slam-vinder så nærmest modløs ud i resten af andet sæt.

Men forhåndsfavoritten viste stor viljestyrke, da han mandede sig op i tredje sæt, hvor han endelig fik givet publikum en kamp, der mindede om en finale.

Spanieren vandt lidt af publikums sympati tilbage ved at vinde tredje sæt med 6-3, og da begyndte man at kunne skimte en vis usikkerhed hos Wawrinka.

Nadals opblomstring fortsatte et stykke ind i fjerde sæt, men da Wawrinka brød til 5-3, var schweizeren på vej mod karrierens største triumf.