Wayne Rooney sætter engelsk scoringsrekord i 2-0-sejr

09/09/2015

Den engelske angriber Wayne Rooney behøver ikke længere dele rekorden som den mest scorende engelske landsholdsspiller sammen med legenden Bobby Charlton.

For tre dage siden tangerede Rooney rekorden fra 1970. Nu har Rooney den for sig selv efter scoringen til 2-0 i tirsdagens EM-kvalifikationskamp på Wembley mod Schweiz, som England også vandt 2-0.

Det lignede ellers ikke en rekordaften for Rooney, men seks minutter før tid fik England tilkendt et straffespark, som Rooney sikkert omsatte til mål - hans mål nummer 50 i Englands landsholdsdragt.

- Det er en skøn følelse. Jeg har været tæt på i de seneste kampe, og det er en drøm, der går i opfyldelse. Det er meget emotionelt.

- Det er en stor ære, og jeg er utrolig stolt. Jeg har aldrig forestillet mig at kunne blive rekordholder, før jeg bliver 30, siger den 29-årige Rooney.

Hans mål lørdag mod San Marino i lørdags blev ligeledes sat ind på straffespark.

Efter sejren lørdag var England sikker på EM-deltagelse, hvilket længe prægede indsatsen mod Schweiz, der med point på Wembley kunne bringe sig et stort skridt nærmere slutrunden.

Schweiz havde flere gode muligheder undervejs, men formåede ikke at score.

I stedet indledte Tottenham-angriberen Harry Kane målscoringen midt i anden halvleg.

Og kort før tid cementerede Rooney altså sejren og gjorde en ellers tam engelsk indsats til en historisk kamp.