Wayne Rooney tangerer engelsk scoringsrekord

Den engelske landsholdsangriber Wayne Rooney ligger side om side med Bobby Charlton på listen over mest scorende engelske landsholdsspillere nogensinde.

Det blev en kendsgerning efter 13. minutter af EM-kvalifikationskampen mellem San Marino og England i Serraville lørdag aften.

Wayne Rooney scorede sit landskampsmål nummer 49, da han bragte England foran 1-0 på et straffespark efter 13 minutter.

- Det er et stolt øjeblik at udligne Sir Bobby Charltons rekord. Mit mål er at hjælpe holdet til sejr på tirsdag og slå rekorden, siger Manchester United-angriberen til ITV Sport efter kampen.

Wayne Rooney blev skiftet ud med en halv time tilbage af kampen. Dermed blev målrekorden ikke slået i denne omgang, men det håber Wayne Rooney kan ske på tirsdag, når England tager imod Schweiz på Wembley.

- Det ville have været fantastisk, hvis rekorden var blevet slået i aften, men med traditionen på Wembley vil det være et fantastisk sted at slå rekorden, siger han.

Wayne Rooney scorede sit første mål for England for 12 år siden, da han scorede på udebane mod Makedonien i en VM-kvalifikationskamp. Han vil dog gerne bytte alle 49 mål for én bestemt ting, fortæller angriberen.

- Jeg ville bytte alle målene med en guldmedalje næste sommer, siger Wayne Rooney, som sammen med resten af det engelske landshold er klar til EM i Frankrig næste sommer.

Bobby Charlton scorede i sin karriere også 49 gange for England. Han har haft rekorden alene siden maj 1970.

/ritzau/

Dagens Gossip