Web-tv: Sådan bekæmper du allergi i hjemmet

Godt 56 procent af danskerne bekymrer sig om kemikalier, parfumer og farvestoffer i opvaskemidler og husholdningsprodukter viser en undersøgelse foretaget af Userneeds for Neophos.

70 procent bekymrer sig mest om eget eller familiens helbred i relation til kemi, men på en skarp anden plads over bekymringer kommer risikoen for allergi - 69 procent.

- Jo flere produkter med eksempelvis parfume man bruger – desto større bliver risikoen for parfumeallergi. Det kan derfor godt betale sig at tænke over, hvilken kemi man tager med sig hjem samt at spare på de unødvendige stoffer – også til opvaskemaskinen. Kontaktallergi er ikke arvelig, men opstår netop som følge af kontakt, lyder det fra toxikolog Ewa Daniel fra Astma-Allergi Danmark.

Hun kommer med nogle nemme råd til at mindske kemien i hjemmet. Opvaskemaskinen er et nemt sted at starte, for parfume dufter godt, men det vasker ikke rent.

5 nemme råd til mindre hverdagskemi:

1. Køb produkter uden parfume, kunstige farvestoffer og fosfater.

2. Brug din næse og dine øjne. Er produktet skrigende grønt eller har det en kraftig duft af blomster, så kan du være ret sikker på, at der er farvestoffer og parfume i produktet – og så spiller det ingen rolle hvor mange træer, der i øvrigt er på pakningen.

3. Køb produkter, der er mærket med Astma-Allergimærkets ”Den Blå Krans” samt Svanen – så har kyndige folk allerede kigget på produktet og vurderet, at det er godt for både sundhed og miljø.

4. Øv dig i at læse indholdsdeklarationen. Oftest er det især de sidste linjer, du behøver at koncentrere dig om, da parfume, farvestoffer og konservering, gerne står til sidst i deklarationen. Parfume kan hedde mange ting, men hyppigt kan du finde ordene parfume, aroma eller fragrance.

5. Brug KEMILEX. Det giver dig mulighed for at gennemskue de komplicerede indholdsfortegnelser bag på dine rengøringsmidler, shampoo, hudcreme, sæbe, voks, deodorant etc. Du kan bruge KEMILEX i hele Europa, og du kan downloade som gratis app til mobiltelefonen.

Se videoen nedenunder...

// Make Sense

Dagens Gossip