Web-tv: Sådan virker Samsungs nye 12-tommer tablet

Samsung fremviste i begyndelsen af januar en række nye tablets i flere forskellige størrelser. Den absolutte topmodel hedder Galaxy Note Pro 12.2.

Vi haft enheden i hænderne, og i et web-TV indslag tager vi det første kig i Danmark på denne kæmpe-tablet, så du kan opleve, hvad en skærm på 12.2 tommer kan bruges til.

Når enheden købes er den blandt andet født med den fulde version af Hancom Office, der gør det muligt at læse, oprette og redigere tekster, regneark og powerpoint. Der er ikke tale om Microsoft Office, men det ligner ganske meget, og den understøtter da også de samme formater.

Flere programmer samtidig

Multi-window funktionen vi så første gang på Samsung Galaxy Note er gentænkt på Note Pro 12.2. Det er muligt at have fire aktive programmer kørerende på én gang, samt individuelt tilpasse størrelsen på vinduer, mens de valgte apps er aktive.

Betjeningen sker via en kombination med finger, S Pen og onscreen-tastatur. Det bliver også muligt at købe fysiske tastaturer til enheden, fra forskellige tredjeparts-producenter.

Skærmen på Samsung Note Pro 12.2 har 2560 x 1600 pixels i opløsning. Motoren der driver det hele er Quadcomms Snapdragon 800 quad-core processor på 2.3 GHz. Dertil kommer 3 GB RAM.

Samsung Galaxy Note Pro 12.2 har Android 4.4 KitKat med den nye udgave af Touchwiz-brugerfladen, der skiller sig væsentligt ud fra, hvad vi tidligere har set på tablets fra den sydkoreanske producent.

I Danmark vil Note Pro 12.2 kunne købe i begyndelsen af marts 2013. Prisen for den store model med WiFi, 4G og 32 GB hukommelse er meldt ud til 6.999 kroner.

Note Pro 12.2 fås også i en version der hedder Samsung Galaxy TabPro 12.2. Denne har samme funktionalitet, men S Pen samt den understøttende software, får man ikke med til denne tablet.

Se videoen nedenunder...

 

Dagens Gossip