Weekendvejret bliver overgang til kold vinteruge

Weekendens vejr bliver i store træk mildt, men udbredt frost natten til mandag indvarsler en uge, der bliver noget mere vinteragtig.

Søndag kommer der er en lille forsmag på begivenhederne. Her kan der nemlig falde hvid nedbør i form af slud, "snehagl" eller regulære snebyger, lyder budskabet fra DMI.

Men først skal fredagen og lørdagen overstås, og det bliver en blandet landhandel med både solskin og gråvejr samt temperaturer, der svinger mellem fem og syv-otte grader i dagtimerne.

- Fredag bliver en lysere dag end i går, fordi vi får sol igennem. Vi får lidt eller nogen sol, men der optræder også nogle regnbyger, som efterhånden bliver ganske få, og de kommer kun enkeltvis, siger vagthavende meteorolog Bill Vejdegren fra DMI.

Natten til lørdag kommer der skyer ind fra vest, og det efterlader en lørdag, som bliver præget af regn, lyder det.

- Lørdag bliver en gråvejrsdag med skyet vejr og regn af og til i det meste af landet. Det bliver fortsat mildt med fem til syv grader, siger Bill Vejdegren.

Derefter klarer det lidt op i løbet af aftenen og natten til søndag.

- Det betyder, at det ser lyst ud igen søndag med nogen eller en sågar en del sol, siger DMI-meteorologen.

- Der kan også komme nogle byger, og efterhånden trækker der lidt koldere luft ind over landet. Så de byger kan indeholde slud, snehagl eller sne nogle steder, tilføjer han.

Men det bliver mest i de østlige egne af Danmark, og der bliver ikke voldsomt meget af det, lyder det. Natten til mandag kommer der til gengæld udbredt frost, hvor temperaturerne ligger mellem frysepunktet og fem minusgrader.

- Det er begyndelsen på en koldere periode. For i næste uge bliver det vintertemperaturer. Med tæt på nul grader om dagen - og generelt frost om natten. Nogle steder kan der også komme dagsfrost, siger Bill Vejdegren.

Det ser ud til, at der kan komme lidt sne - især i Vestjylland - om mandagen. Men prognoserne er endnu lidt usikre, lyder det fra DMI.

/ritzau/

Dagens Gossip