Wenger: Det er et af mine største europæiske resultater

Presset har været stort på Arsenals manager Arsène Wenger i dette års Champions League.

I 15 år forud er Arsenal aldrig slået ud af den fornemme europæiske turneringen efter gruppespillet, men onsdag havde London-mandskabet i den grad kniven på struben.

For at gå videre fra gruppe F skulle Arsenal vinde med to overskydende mål eller 3-2 ude over Olympiakos.

Det ville give begge hold ni point, men Arsenal ville i så fald være bedst i de to klubbers indbyrdes opgør.

Missionen lykkedes, da Olivier Giroud med et hattrick sørgede for en 3-0-sejr til Arsenal, og Wenger kunne derfor ånde lettet op efter sejren.

- Vi leverede en perfekt præstation mentalt og taktisk. Det var en komplet holdpræstation. Det er helt sikkert et af mine bedste europæiske resultater.

- Vi var tvunget til at præstere perfekt og vinde, og det gjorde vi, siger Wenger ifølge Arsenals Twitter-profil.

Med nederlaget måtte Olympiakos nøjes med tredjepladsen og er videre til Europa League, mens Dinamo Zagreb tabte 0-2 hjemme til Bayern München og slutter sidst i gruppen og er ude.

Bayern München var på forhånd gruppevinder, mens alt presset lå på Arsenal denne aften.

- Vi havde brug for at vise fantastisk karakter, og den slags præstationer vil kun være med til at gøre holdet stærkere. Det er en fantastisk bedrift af os, fordi vi har mistet spillere. Der var ikke mange, der gav os en chance, men vi er et rigtigt hold, siger Wenger.

For Olivier Giroud var det en vild aften med et hattrick i så vigtig en kamp for Arsenal, og den franske angriber var også i strålende humør efter scoringerne.

- Det er fantastisk for mig og for holdet. Vi er virkelig glade. Det er godt at gå videre, for vi var ikke i en god position, og nu har vi endelig gjort det. Vi føler os meget lettede i aften, siger Giroud til engelske BT Sport.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip