Wenger har brug for Bendtner

Den seneste tids charmeoffensiv fra Arsenal-manageren til danskeren er mere end blot god mandskabsbehandling. Franskmanden har brug for sin danske angriber i denne sæson, det vurderer den tidligere Manchester City-spiller og nuværende ekspert på 6'eren, Mikkel Bischoff.

- Hvis Giroud bliver skadet, så står Wenger i en situation, hvor Bendtner skal bære angrebet i Arsenal på sine skuldre, og derfor er han nød til at bygge ham op i medierne igen. For der har i længere tid nærmest været en hadekampagne rettet mod ham, og han har været til grin herovre. Så det er for at ændre tilhængernes holdning til ham og påpege de gode sider, han også besidder. Det tror jeg er hans ærinde med det, siger Bischoff, der fra sin tid i England har stor kendskab til både fodbold- og mediekulturen i landet.

Bendtner spillede onsdag sine første minutter i Arsenal-trøjen i mere end et år, og mere spilletid kan altså være på vej til danskeren. Wenger har nemlig siden comebacket brugt enhver mulighed for, at snakke Bendtner fra det dovne, fedladende og useriøse ry, som han har fået på sig på de britiske øer. Efter flere år hvor den store angriber har pådraget sig mere fokus uden for end på selve grønsværen, er det tiltrængt hjælp, danskeren nu modtager fra sin chef.

"En rigtig Arsenal-dreng", "han arbejder hårdere end alle andre" og flere rosende sætninger er kommet ud af den rutinerede managers mund i ugens løb. Og ifølge Mikkel Bischoff er det helt naturligt. For både Wenger og Bendtner er afhængige af hinanden i øjeblikket.

- Bendtner har brug for Arsenal til at finde en ny klub til januar eller senest næste sommer, så han har et kæmpe incitament til at få gang i sin karriere igen. Og Arsenal har brug for ham til at kunne score nogle mål og bidrage i de mange kampe, de skal spille i efteråret. Så på den måde har begge parter mulighed for at få en masse ud af det. Så behovet for hinanden er gensidigt - i hvert fald indtil transfervinduet åbner igen til januar, siger han.

Bendtner forventes at være med i truppen og muligvis få sine første Premier League-minutter siden 2011, når Arsenal skal forsøge at bygge videre på en rigtig fin sæsonstart i Wales søndag. Her står de overfor Swansea, som med Michael Laudrup i spidsen på det seneste har været storspillende i både Premier League og Europa League.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip