Wenger langer ud efter Uefa for at acceptere doping

Skrevet af admin

24/11/2015

Dagens topnyheder

Ifølge Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) regler skal mindst to spillere fra samme hold testes positivt for brug af doping, før hele klubben kan blive straffet.

Den regel giver Arsenal-manager Arsène Wenger ikke meget for. Han mener, den signalerer, at man accepterer doping.

- Det er en virkelig mærkelig regel. Jeg er ikke enig i den, siger den franske manager til The Guardian.

I første runde af årets Champions League tabte Arsenal 1-2 til Dinamo Zagreb. Efter kampen afleverede kroaternes spiller Arijan Ademi en positiv dopingprøve, men det ændrer ikke på resultatet af kampen.

Og den tankegang forstår Wenger ikke.

- Man kan ikke sige "o.k., de havde en dopet spiller, men resultatet bliver stående". Det betyder jo, at man i praksis accepterer doping. Men sådan er reglen, og vi tillader den jo, lyder det bittert fra Arsenals manager.

Ademi er idømt fire års dopingkarantæne, selvom han bedyrer sin uskyld.

Hos modstandernes træner finder man ikke meget forståelse for Arsene Wengers tanker.

- Hr. Wenger kan tænke og snakke om, hvad han vil, men det er andre mennesker, som laver reglerne. Jeg vil foreslå ham, at han skriver Uefas regler, siger Zoran Mamic, træner for Dinamo Zagreb.

Nederlaget i Zagreb har været med til at sende Arsenal mod et potentielt Champions League-exit efter gruppespillet for første gang i 16 år.

Arsenal møder tirsdag netop Dinamo Zagreb, hvor kravet er en sejr, hvis Champions League-livet skal forlænges.

Derudover skal Bayern München slå Olympiakos, hvorefter Arsenal i sidste runde selv skal knække Olympiakos på udebane med to mål eller en målrig etmålssejr for at komme videre.

/ritzau/