West Bromwich fortsætter opturen under ny manager

14/02/2015

Ledelsen i Premier League-klubben West Bromwich Albion havde en heldig hånd, da den lige før nytår valgte at erstatte manager Alan Irvine med Tony Pulis.

Under den erfarne waliser er humøret vendt i den indtil da kriseramte klub, og lørdag eftermiddag blev det til et nyt flot resultat, da West Ham blev slået med hele 4-0 i FA Cuppens 1/8-finale.

Dermed har West Bromwich vundet fem og kun tabt én af de foreløbig otte kampe under Pulis' ledelse, og den nye manager er i gang med at gentage det kunststykke, han lavede i en tilsvarende situation med Crystal Palace i sidste sæson.

Hjemme på The Hawthorns udspillede West Bromwich de uinspirerede West Ham-gæster lørdag eftermiddag, og specielt hjemmeholdets offensive profiler optrådte med en selvtillid, man slet ikke så før jul.

Angriberen Brown Ideye kom toptændt ind til kampen efter to scoringer i sidste uge, og nigerianeren fortsatte den fine stime ved at score sit holds første og tredje mål.

James Morrison og Saido Berahino scorede også i en kamp, der udviklede sig til lidt af en ydmygelse for West Ham.

London-klubben han ellers har haft en fin sæson, men her var der ikke noget at stille op - slet ikke, da Morgan Amalfitano i anden halvleg fik et tåbeligt rødt kort.

Den indskiftede franskmand lavede først et groft frispark på Chris Brunt og satte bagefter trumf på ved at daske Brunt i ansigtet.

Det blev billedet på en lørdag, hvor det meste gik skævt for manager Sam Allardyces mænd, og nu er det Tony Pulis og hans formstærke tropper, der kan se frem til en kvartfinale i den prestigefyldte pokalturnering.

Det samme kan Blackburn fra den næstbedste række efter en imponerende 4-1-sejr over Stoke fra Premier League.

Favoritterne kom ellers tidligt foran på et mål af Peter Crouch, men derefter gik det helt galt: Blackburn udlignede, og inden pausen blev Geoff Cameron smidt ud.

Et flyvende hjemmehold udnyttede overtallet til perfektion i anden halvleg og vandt en klar sejr på en eftermiddag, hvor den norske angriber Joshua King lavede tre mål.