West Ham lejer Olympisk Stadion

Efter syv års juridisk tovtrækkeri og paragraf-konflikter har Det Olympiske Stadion i London fået en lejer.

Premier League-klubben West Ham rykker ind fra august 2016 på en lejekontrakt med en vis tidshorisont.

De efterfølgende 99 år skal det store stadion med plads til 60.000 tilskuere være hjemmebane for 'The Hammers', der dermed siger farvel til Upton Park.

Det Olympiske Stadion blev først indviet sidste år, men balladen om lejemålet startede længe før.

West Ham har i årevis drømt om en hjemmebane end større kapacitet end de nuværende 35.000 tilskuerpladser, og lagde tidligt i processen billet ind på nybyggeriet.

En interesse der blev anfægtet af andre naboklubber som Tottenham og Leyton Orient samt Londons samt den organisation, der blev sat i verden af Londons bystyre til at administrere fremtiden for det eftertragtede stadion.

En fremtidig lejer skulle ikke mindst være indforstået med, at tilskuerpladserne ikke måtte rykkes tætte på banen på bekostning af løbebanen. Det er en grundtanke at stadion skal bevares som atletikstadion ved siden af fodbolden. Den model har West Ham opponeret mod, da traditionsklubben frygter, at det vil spolere stemningen på stadion, hvis tilskuerne sidder for langt fra plænen.

Kompromiset bliver tilskuersæder, der kan fjernes ved atletikstævner, så fodboldpublikum kan sidde helt ud til banen. Desuden skal samtidig med de nye sæder etableres et tag, der kan skydes over stadion for en samlet prispakke på en milliard kroner.

 

 

 

Dagens Gossip