Westerby går »ydmygt« ind i S

Sådan betegner tidligere SF-folketingsmedlem Nanna Westerby beslutningen om at melde sig ind i Socialdemokraterne. Dermed slutter hun sig til flokken af flere prominente SFere, der har vendt ryggen til SF til fordel for regeringsmakkeren.

»I den seneste tid har jeg gjort mig nogle ret grundlæggende overvejelser om, hvor jeg står politisk, og hvad det er, jeg mener, og der kan jeg mærke, at jeg er mere enig med Socialdemokraterne end med SF. Det er det parti, jeg ville stemme på, hvis der var valg i morgen, og så skal jeg selvfølgelig også være medlem der,« siger Nanna Westerby, efter hun på Facebook onsdag morgen annoncerede, at hun havde meldt sig ind i partiet.

»Jeg har kunnet mærke det meget tydeligt på det område, som jeg har beskæftiget mig meget med både på og uden for Christiansborg, nemlig uddannelsesområdet, hvor Socialdemokraterne mest tydeligt har formuleret ambitionen om, at vi skal have den bedst uddannede generation nogensinde.«

Nanna Westerby støttede under formandsopgøret i SF Astrid Krag (SF), men hun vil ikke pege på SF-formand Annette Vilhelmsen (SF) som direkte årsag til, at hun nu forlader SF.

»Det er svært at sige. Men den diskussion, der har været i SF i den seneste tid har været anledning til, at jeg har gjort mig nogle meget grundlæggende overvejelser om, hvor jeg står henne,« siger Nanna Westerby, der på nuværende tidspunkt ikke har planer om at vende tilbage til Folketinget, hvor hun sad fra 2007 til 2011.

»Jeg går ydmygt ind i det her store parti. Jeg vil meget gerne være med til at sørge for, at vi vinder næste kommunalvalg, at regeringen bliver genvalgt, og jeg vil meget gerne være med til at dele roser ud på gader og stræder, så jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet,« siger hun.

Selv om beslutningen kommer oven i, at Jesper Petersen, indtil i går politisk ordfører for SF, og Europa-Parlamentariker Emilie Turunen har meldt ud, at de også skifter til Socialdemokraterne, understreger Nanna Westerby, at der er tale om en personlig beslutning.

»Vi har snakket sammen, fordi vi har haft mange af de samme overvejelser, så vi har diskuteret lidt frem og tilbage, men at træffe en så stor beslutning er et meget personligt valg,« siger hun.

Nanna Westerby ønsker ikke at sætte ord på situationen i SF.

»Det må være SFs opgave at udlægge deres situation, og jeg vil virkelig ønske dem alt det bedste. Jeg forlader ikke det her parti i bitterhed eller i vrede, jeg forlader det meget afklaret, og jeg håber, at både SF og Socialdemokraterne og hele centrum-venstre får fremgang og genvalg,« siger hun.

Dagens Gossip