WhatsApp sikkerhedshul gør dine beskeder tilgængelige for andre apps

Det er generelt en god ide løbende at lave backups af sine vigtige data. Dog skal man også sikre at man ved hvor ens backups er, da alle der har adgang til backup’en også har adgang til ens data. Det viser sig nu at WhatsApp har problemer med den måde de lave backups på og at folks beskeder dermed ikke er så sikre, som de troede. Det skriver Mashable.

Problemet ligger i den måde de laver backup af brugeres data på. Her bruger de tilsyneladende den samme ‘nøgle’ til samtlige brugere når de bruger WhatsApps indbyggede backupløsning – dette gør løsningen mindre sikker end hvis de havde lavet en ny nøgle til hver bruger.

For Androidbrugere er der et endnu større problem endda: Androidversionen af WhatsApp lægger beskederne på telefonens SD-kort, hvor de potentielt kan blive set af alle andre apps, der har adgang til kortet. Beskederne bliver nu lagt ned på kortet i krypteret form, men da man altså kender krypteringsnøglen, kan man altså stadig godt hacke sig til disse beskeder.

Med 450 millioner brugere og et nyligt opkøb fra Facebook på 19 milliarder dollar er de her sikkerhedshuller nok ikke noget, WhatsApp-teamet ikke kan løse. Det viser dog til gengæld endnu en gang, hvor svært det kan være at holde styr på sine brugeres data, og hvorfor man som mobilbruger altid bør tænke sig godt om inden man sender sine allerdybeste hemmeligheder ud i æteren.

Interesseret i flere artikler om apps og teknologi? Følg os på Facebook og hold dig opdateret.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip